2016 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Baklažanų involtini su žaliomis salotomis



  • 3 ilgi baklažanai
  • Alyvuogių aliejaus
  • 50 g kedro riešutų
  • 6 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 3 ančiuvius aliejuje
  • Truputį šviežių baziliko lapelių
  • 10 plonų riekelių parma kumpio
  • 250 g mocarelos

Salotoms


Smulkiai supjaustyti
  • Sultenių lapai
  • Rukola
  • Špinatai
  • Petražolės
  • Padažas iš citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos


Supjaustome baklažanus išilgai maždaug ½cm storio riekelėmis (nuo išorinių riekelių nulupam žievelę). Riekeles iš abiejų pusių patepam alyvuogių aliejumi.
Pakepam ant sausos keptuvės ant aukštos ugnies, po 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Kedro riešutus paskrudinam ant sausos keptuvės. Tada sublenderiuojam riešutus, džiovintus pomidorus, ančiuvius, keletą baziliko lapelių ir 1,5 šaukšto aliejaus. Gauname tokią pomidorišką pastą. Pridedame truputį pipirų į ją.

Ant baklažano riekelės dedame parma kumpio riekelę, tada patepame pomidorų pasta, ant virštaus dedame mocarelos gabaliuką ir baziliko lapelį. Suvyniojame suktinuką ir persmeigiame dantų krapštuku ar kokiu smeigtuku. Serviruoti galima dedant suktinuką ant/šalia žiupsnelio žaliųjų salotų.

Šitas receptas tikrai puikus, nesugadinamas ir patinka visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą