Baklažanų involtini su žaliomis salotomis
- 3 ilgi baklažanai
- Alyvuogių aliejaus
- 50 g kedro riešutų
- 6 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 3 ančiuvius aliejuje
- Truputį šviežių baziliko lapelių
- 10 plonų riekelių parma kumpio
- 250 g mocarelos
Salotoms
Smulkiai supjaustyti
Supjaustome baklažanus
išilgai maždaug ½cm storio riekelėmis (nuo išorinių riekelių nulupam žievelę).
Riekeles iš abiejų pusių patepam alyvuogių aliejumi.
Pakepam ant sausos
keptuvės ant aukštos ugnies, po 3 minutes iš
kiekvienos pusės.
Kedro riešutus paskrudinam
ant sausos keptuvės. Tada sublenderiuojam riešutus, džiovintus pomidorus, ančiuvius,
keletą baziliko lapelių ir 1,5 šaukšto aliejaus. Gauname tokią pomidorišką
pastą. Pridedame truputį pipirų į ją.
Ant baklažano riekelės
dedame parma kumpio riekelę, tada patepame pomidorų pasta, ant virštaus dedame
mocarelos gabaliuką ir baziliko lapelį. Suvyniojame suktinuką ir persmeigiame
dantų krapštuku ar kokiu smeigtuku. Serviruoti galima dedant suktinuką ant/šalia žiupsnelio
žaliųjų salotų.
Šitas receptas tikrai
puikus, nesugadinamas ir patinka visiems!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą