Apie
15 maltinukų
Trukmė:
per naktį brinkinti avinžirnius ir apie 30 min. gaminti
Reikės:
Falafeliams:
1 stiklinės džiovintų avinžirnių (220 g),1 nedidelio svogūno,
1−2 česnako skiltelių,
saujelės šviežių petražolių,
šaukštelio kuminų,
šaukštelio kalendrų,
¼ šaukštelio aitriųjų paprikų (nebūtinai),
¼ geriamosios sodos,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 kiaušinio,
1 šaukšto miltų,
3 šaukštų sezamo sėklų,
druskos,
maždaug 2 stiklinių aliejaus gruzdinimui.
Užpilui:
nedidelio indelio natūralaus jogurto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,šaukštelio cukraus,
2 šaukštų citrinos sulčių,
žiupsnelio druskos.
Salotoms:
mėgstamų salotų lapų,
raudonųjų svogūnų,
agurkų,
vyšninių pomidorų.
Džiovintus avinžirnius užpilkite šaltu vandeniu ir brinkinkite per
naktį (arba maždaug 12 val.).
Tada juos suberkite į maisto smulkintuvą, įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, sudėkite šiek teik pasmulkintus svogūną, česnaką ir petražoles, suberkite grūstus arba maltus prieskonius (kuminą, kalendrą, aštriuosius pipirus). Trinkite, kol ingredientai susimaišys. Nesistenkite visko sutrinti į košelę, svarbu tik tiek, kad neliktų didelių gabaliukų (ypač svogūno ar česnako).
Tada juos suberkite į maisto smulkintuvą, įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, sudėkite šiek teik pasmulkintus svogūną, česnaką ir petražoles, suberkite grūstus arba maltus prieskonius (kuminą, kalendrą, aštriuosius pipirus). Trinkite, kol ingredientai susimaišys. Nesistenkite visko sutrinti į košelę, svarbu tik tiek, kad neliktų didelių gabaliukų (ypač svogūno ar česnako).
Gautą masę sudėkite į dubenį, suberkite miltus, geriamąją sodą, sezamo
sėklas ir išmaišykite.
Giliame puode ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų.
Rankomis suformuokite nedidelius maltinukus, juos atsargiai dėkite į
aliejų ir gruzdinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Paruoškite užpilą.
Jogurtą sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi ir druska.
Falafelius patiekite su salotomis ir užpilu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą