6 porcijos
Reikės:
500 g skaldytų raudonųjų lešių
2,5 l šalto vandens
2 vidutinio dydžio raudonųjų svogūnų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
200 g jaunų burokėlių lapų (swiss chard)
50 g kalendros lapelių
1 a.š. malto kumino
1 a.š. cinamono
1 v.š. kalendros sėklų
3 skiltelių česnako
50 g nesūdyto sviesto
½ citrinos tarkuotos žievelės
Duonos
4 citrinų
Druskos, juodųjų pipirų
Nuplauti lęšius ir užpilti juos 2,5 l vandens dideliame puode, užvirti ir virti ant mažos ugnies apie 35 min., kol suminkštės. Verdant nuimti susidariusias putas.
Išvirus, iš puodo išimti apie pusę lešių, likusius puode pasūdyti, įpilti šiek tiek vandens ir sutrinti blenderiu, paskui sudėti išimtus lęšius.
Nulupti svogūnus, juos smulkiai supjaustyti ir kepti aliejuje 4-5 minutes kol suminkštės.
Burokėlių lapus nuplauti, stambius stiebus nupjauti ir stambiai supjaustyti. Tą patį padaryti su kalendros lapais.
Į puodą su lęšiais sudėti pakeptus svogūnus ir lapus, suberti kuminą, cinamoną, druskos ir pipirų pagal skonį. Užvirti sriubą iš naujo ir palikti virti ant mažos ugnies 5 min.
Sutraiškyti kalendros sėklas ir česnaką ir juos sudėti į mažame puode ant vidutinės ugnies ištirpdytą svietą, pakepti 2 min. kol česnakas pagels. Supilti į sriubą, uždengti dangčiu ir palikti 5 min. pastovėti ir tik tada išpilstyti.
Lėkštėje papuošti patarkuotą citrinos žievele, kalendros lapeliais. Patiekti su duona ir citrinos skiltele šalia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą