1,5 puodelio miltų;
2 a. š. kepimo miltelių;
3/4 v. š. druskos;
1,25 puodelio cukraus;
3 didelių anties kiaušinių;
1,5 puodelio rikotos sūrio;
0,5 puodelio lydyto sviesto;
0,5 a. š. vanilės;
1,5 puodelio spanguolių.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo popierių kepimo inde ištrinkite sviestu.
Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Išplakite kiaušinius, sūrį, sviestą ir dalį spanguolių kitame inde.
Viską sumaišykite turimame inde, supilkite į norimą kepimo formą, viršų apibarstykite likusiomis spanguolėmis ir kepkite apie 50 minučių, atvėsinkite ir skanaus.
Asociatyvi nuotrauka:
Duvakli pilavi ("Apverstas plovas" iš Jolitos blogo http://www.surfingtheworldcuisine.com/2015/03/a-few-days-in-lithuania-kelios-dienos.html)
4-5 asmenimsReikia:
1.5 st baldo ryžių
3 st vandens
70g sviesto
400g maltos jautienos
1 svogūnas
4 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 nedidelės raudonosios paprikos
Druska ir juodieji pipirai
1/3 arb.š. malto kumino
1/3 arb.š. malto cinamono
2 valg.š. džiovintu juodųjų serbentų
2 valg.š. kedrinių pinijų
½ st migdolų (nuluptų)
Saujelės krapų
Gaminam:
Puode istirpinkite sviestą ir sudėkite nuplautus ryžius. Kepinkite vis maišydami apie 5 minutes. Pagardinkite druska, supilkite vandenį, ismaisykite ir uždengus puodą, virkite kol vanduo suvirs, apie 15 minučių. Verdant plovo daugiau nemaišykite. Tada palikite pastovėti dar apie 10 minučių.
Migdolus ir kedrines pinijas apskrudinkite sausoje keptuveje kelias minutes. Atidėkite.
Paprikas supjaustykite nedideliais gabaleliais. Pakepinkinkite 3 minutes keptuvėje su siek tiek aliejaus. Atidėkite.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, svogūnus. Pakepinkite apie 3 minutes, tada sudėkite maltą jautieną, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, kuminu, cinamonu. Kepinkite apie 10 minučių, kol mėsa bus iškepusi. Pabaigoje sudėkite džiovintus serbentus, kepintas paprikas, skrudintus riešutus.Pakepkite dar apie 2 minutes ir nuimkite nuo ugnies.
Plovą pateikite didelėje lėkštėje arba atskiromis porcijomis. Į dubenio dugną suberkite kepintą mėsą su riešutais, ant viršaus suberkite virtus ryžius, tada dubenį apverskite ant lekštės. Apiberkite smulkintais krapais.
Keptos paprikos su jogurtu:
5-6 paprikos (raudonos arba žalios);
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
druskos ir juodųjų pipirų;
1,5 a. š. džiovintų čiobrelių;
2 skiltelės česnako;
1 puodelis natūralaus jogurto;
kelios šakelės petražolių;
1 v. š. kedrinių pinijų.
Gaminimas:
Smulkintas paprikas apkepkite alyvuogių aliejuje iki pageidaujamo minkštumo, druskos ir pipirų barstykite kiek tik norite, palikite atvėsti.
Smulkiai pjaustytus česnakus sumaišykite su jogurtu, suberkite paprikas su visu ten aliejumi ir viską išmaišykitei.
Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrines pinijas.
Prieš patiekdami apibarstykite skrudintomis kedrinėmis pinijomis ir petražolėmis. Tinka kaip užkandis su šviežia ar skrudinta duona, skanaus :)
Sūrio, pomidorų ir alyvuogių salotos:
2 dideli pomidorai;
1 raudonas svogūnas;
po saują žaliųjų ir juodųjų alyvuogių;
50 g fetos sūrio;
1,25 a. š. kuminų;
1 a. š. čiobrelių;
0,5 a. š. raudonėlių;
1/3 a. š. džiovintų paprikų dribsnių (jeigu neturite, tai nebūtina);
3 v. š. smulkintų petražolių;
3 v. š. alyvuogių aliejaus;
0,5 citrinos sulčių.
Gaminimas:
Susmulkinkite pomidorus, svogūną ir alyvuoges.
Susmulkinkite fetą, sumaišykite viską, užberkite druskos, pipirų, užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių, leiskite pastovėti salotoms apie 15 minučių ir skanaus. Nuotrauka irgi tikra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą