Gervuogių pyragas
Jums reikės:
- 260 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 arbtainių šaukštelių cukraus
- 225 g sviesto
- 115 ml riebios grietinės
- 5-6 puodelių gervuogių
- 3/4 puodelio cukraus
- 1 arbtatinio šaukštelio smulkintos citrinos žievės
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 3-4 arbatinių šaukštelių krakmolo
Pagrindo ruošimas:
Supjaustykite sviestą kubeliais ir palaukite, kol suminkštės. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite sviestą į miltus ir rankomis gerai viską išmaigykit. Į miltų ir sviesto mišinį sudėkite grietinę, sumaigykite viską šakute. Suminkykite tešlą, suformuokite iš jos du vienodo dydžio paplotėlius, apibarstykite miltais, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą vienai valandai. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, kelias minutes palaikykite, tada išvyniokite iš plėvelės ir dar palikite kambario temperatūroje 5-10 minučių. Iškočiokite tešlą suformuodami du blynus (didesnio diametro už kepimo indą). http://www.simplyrecipes.com/recipes/sour_cream_pie_crust/
Pyrago kepimas:
Atsargiai umaišykite gervuoges su cukrum, cinamonu, krakmolu, citrinų žieve dideliame inde. Palikite 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Išklokite apvalų kepimo indą iškočiotos tešlos blynu taip, kad indo kraštai irgi pasidengtų tešla. Kitą tešlos blyną supjaustykite juostelėmis. Sudėkite cukraus ir uogų mišinį į tešla išklotą indą, ant viršaus suformuokite „groteles“ iš tešlos juostelių ir įdėkite į orkaitę. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje ir po to dar 30 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje kol tešla gražiai paruduos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą