Atseit vėžlių sriuba
Jums reikės:• 100 gramų sviesto;
• 250 gramų jautienos sprandinės, supjaustytos nedideliais gabaliukais;
• druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
• 2 vidutinių svogūnų (smulkintų);
• 1 didelio svogūno, prismaigstyto gvazdikėlių;
• 6 susmulkintų salierų stiebų;
• 15 skiltelių česnako, susumulkintų;
• 3 paprikų, susmulkintų;
• 1 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių;
• 1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių;
• 4 lauro lapų;
• vištienos sultinio (galite naudoti sultinio kubelius);
• ¾ puodelio tamsaus roux (šokolado rudumo) (jo gaminimas žemiau);
• Sauso chereso (750 ml butelio);
• 1 arbatinio šaukštelio aštraus padažo;
• 1/4 puodelio Worcestershire padažo;
• 2 didelių citrinų sulčių;
• 3 puodelių smulkiai pjaustytų pomidorų;
• 6 vidutinių kietai virtų kiaušinių, susmulkintų.
Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite jautieną, kepkite apie 20 minučių, kol beveik išgaruos skystis. Sudėkite svogūnus, salierus, česnakus ir paprikas, viską pastoviai maišykite. Įberkite čiobrelių, raudonėlio, sudėkite lauro lapus ir troškinkite dar apie 20 minučių. Supilkite sultinį, uždėkite virti. Įdėkite svogūną su gvazdikėliais. Nugriebkite riebalus.
Kol viskas verda, gaminkite roux. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1/4 puodelio aliejaus, 3/4 puodelio miltų ir kepkite ant vidutinės ugnies. Miltus pilkite lėtai dalimis, pastoviai maišydami mediniu šaukštu. Nesudeginkite. Kai sudėsite visus miltus, kepkite pastoviai maišydami, kol roux įgaus tamsesnę spalvą, apie 8-12 minučių.
Į verdančią sriubą po truputį sudėtikte roux, pastoviai maišydami, kad ištirptų. Virkite ant silpnos ugnies apie 25 minutes. Pamaišykite, kad neprikeptų prie puodo dugno. Supilkite cheresą (taip, visą butelį). Supilkite Worcestershire padažą, virkite toliau, nugriebkite riebalus ir putas.Supilkite citrinų sultis, sudėkite pomidorus, dar šiek tiek pavirkite. Išimkite svogūną su gvazdikėliais, paragaukite, ar netrūksta druskos. Pries patiekdami sudėkite smulkintus kiaušinius. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą