2017 m. spalio 20 d., penktadienis

Šaltas arbūzų desertas (Gelo di anguria)

Ingredientai (4 asmenims):

800 g arbūzo minkštimo
75 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
Jazminų esencija
Cinamonas
Šokolado lašeliai ar drožlės (papuošimui)
Konservuoti vaisiai (papuošimui)

Arbūzo minkštimą susmulkinti ir išspausti sultis. 500 g sulčių supilti į puodą kartu su cukrumi ir krakmolu. Aromatui pridėti jazminų esencijos ir cinamono. Masę maišant užvirinti ir pavirti 1 min. Per sietelį išpilstyti skystį į formas ir šaldyti šaldytuve ne mažiau kaip 1 val. Išimti iš formų ir patiekti, papuošiant šokoladu, vaisiais arba baltais žiedais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą