2017 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

Sūdyta jautiena su kopūstais


Jums reikės:
  • 2 litrų vandens 
  • 1 puodelio druskos 
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus 
  • 2 valgomųjų šaukštų druskos ir pipiprų 
  • 1 cinamono lazdelės, sulaužytos gabaliukais 
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių sėklų 
  • 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 
  • 8 gvazdikėlių 
  • 8 kvapiųjų pipiprų 
  • 12 kadagio uogų 
  • 2 susmulkintų lauro lapų 
  • 1/2 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių 
  • 2 kg jautienos kumpio 
  • 3 didelių morkų, stambiai supjaustytų 
  • 6-8 mažų svogūnų 
  • 1 kopūsto 

Supilkite vandenį į didelį puodą, sudėkite visus prieskonius, virkite kol ištirps druska ir cukrus, atvėsinkite. Į atvėsusį marinatą įdėkite jautieną (turi būti pilnai apsemta) ir palikite šaldytuve 8-10 dienų.
Ištraukite jautieną iš marinato, nuplaukite po šaltu vandeniu. Įdėkite į puodą su švariu vandeniu ir virkite ant stiprios ugnies 2 valandas. Sudėkite morkas, svogūnus, stambiomis skiltimis pjaustytą kopūstą ir virkite dar valandą. Ištraukite jautieną, supjaustykite, sudėkite į dideli indą kartu su virtomis morkomis ir kopūstais, patiekite su virtomis bulvėmis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą