Sūdyta jautiena su kopūstais
Jums reikės:
- 2 litrų vandens
- 1 puodelio druskos
- 1/2 puodelio rudojo cukraus
- 2 valgomųjų šaukštų druskos ir pipiprų
- 1 cinamono lazdelės, sulaužytos gabaliukais
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių sėklų
- 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 8 gvazdikėlių
- 8 kvapiųjų pipiprų
- 12 kadagio uogų
- 2 susmulkintų lauro lapų
- 1/2 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių
- 2 kg jautienos kumpio
- 3 didelių morkų, stambiai supjaustytų
- 6-8 mažų svogūnų
- 1 kopūsto
Supilkite vandenį į didelį puodą, sudėkite visus prieskonius, virkite kol ištirps druska ir cukrus, atvėsinkite. Į atvėsusį marinatą įdėkite jautieną (turi būti pilnai apsemta) ir palikite šaldytuve 8-10 dienų.
Ištraukite jautieną iš marinato, nuplaukite po šaltu vandeniu. Įdėkite į puodą su švariu vandeniu ir virkite ant stiprios ugnies 2 valandas. Sudėkite morkas, svogūnus, stambiomis skiltimis pjaustytą kopūstą ir virkite dar valandą. Ištraukite jautieną, supjaustykite, sudėkite į dideli indą kartu su virtomis morkomis ir kopūstais, patiekite su virtomis bulvėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą