2017 m. spalio 20 d., penktadienis

Romėniški žirniai

Ingredientai 4 asmenims:

500 g šaldytų žirnių (jei turite šviežių – dar geriau)
½ balto svogūno
Sviestas
1 puodelis mėsos sultinio
Šalto vandens (pagal poreikį)
100 g supjaustyto šaltai rūkyto kumpio (prosciutto crudo)

Paruošimas:
1.     Supjaustyti svogūną ir paskrudinti svieste, kol suminkštėja. Tada pridėti žirnius.
2.     Apkepti žirnius porą minučių nuolat maišant. Tuomet supilti sultinį ir tiek šalto vandens, kad apsemtų žirnius. Troškinti apie 20 min.
3.     Kai skysčio sumažėja, sudėti pjaustytą kumpį ir patroškinti dar porą minučių. Patiekti šiltus arba karštus.
Kumpį galima kepinti ir pačioje pradžioje – kartu su svogūnais. Tuomet žirniai būna kvapnesni ir riebesni.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą