2017 m. gruodžio 1 d., penktadienis

Agnolotti dal plin

Įdarui:
1 v/š alyvuogių aliejaus
150 g jautienos
150 g kiaulienos
1 nedidelis poras
1 puodelis stambiai supjaustyto šviežio kopūsto
1 skiltelė česnako
rozmarino šakelė
druskos, pipirų pagal skonį
½ puodelio vištienos sultinio

Pastai:
2 puodeliai miltų
2 kiaušiniai + 4 tryniai
1 a/š alyvuogių aliejaus

Padažui:
sviesto, šviežio šalavijo lapelių, Parmigiano Reggiano sūrio pagal skonį

Pirmiausia pasigaminti įdarą: mėsą supjaustyti kubeliais ir sudėti kartu su susmulkintais porais ir kopūstais, česnaku, rozmarinu, druska ir pipirais į keptuvę ir trumpai pakepti, kol daržovės suminkštės, paskui supilti sultinį ir uždengus ant silpnos ugnies troškinti apie 1 val., kol mėsa bus minkšta. Atvėsinti ir susmulkinti blenderiu iki vientisos masės.

Pastos tešlą reikia gaminti rankomis, miltus sumaišome su kiaušiniais ir aliejumi, minkome tol, kol gaunasi vientisas kamuolys. Vėliau leisti tešlai „pailsėti“ apie 30 min. (galima ir šaldytuve).

Tešlą iškočioti labai plonais pailgais lakštais, kad būtų galima užlenkti įdėtą įdarą. Įdaro dėti po šaukštelį. Užlenktą tešlą užspausti pirštais taip, kad suliptų, šonus nupjauti peiliu.
Pagamintą pastą virti iškart arba užšaldyti.

Virti apie 4 min., sudėjus į pasūdytą verdantį vandenį.

Kol verda, keptuvėje ištirpdome sviestą ir šiek tiek pakepame šalaviją. Išvirtus agnolotti sudėti į keptuvę su sviestu ir šiek tiek pakepti kol gražiais apskrus. Sudėti į lėkštę ir apibarstyti tarkuotu sūriu.

Gamybos procesas:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą