1 kg jautienos kumpio, krūtininės ar kitos dalies tinkamos troškinimui
750 ml raudono vyno
2 vidutinės morkos
2 saliero stiebai
1 didelis svogūnas
1 skiltelė česnako
1 šakelė rozmarino
2 lauro lapeliai
3 gvazdikėliai
4 juodųjų pipirų žirniukai
1 cinamono lazdelė
alyvuogių aliejaus ir sviesto kepimui
druskos
Pirmiausia reikia užmarinuoti mėsą.
Daržoves nuskusti ir supjaustyti stambiais 2-3 cm kubeliais, sudėti į puodą mėsą (visą gabalą), daržoves, prieskonius (išskyrus druską), užpilti vynu, kad apsemtų ir palikti šaldytuve marinuotis mažiausiai 8-12 val. iki gaminimo.
Baigus troškintis, išimti mėsą iš puodo ir uždengti, kad neatvėstų. Iš troškinio vyno išimti prieskonius. Vyne likusias daržoves sutrinti blenderiu, kad gautųsi tirštas padažas.
Mėsą supjaustyti riekelėmis ir užpilti padažu.
Galima patiekti su bulvių koše arba valgyti su kitu garnyru, pavyzdžiui orkaitėje keptu moliūgu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą