2017 m. gruodžio 1 d., penktadienis

BRASATO AL BAROLO

1 kg jautienos kumpio, krūtininės ar kitos dalies tinkamos troškinimui
750 ml raudono vyno
2 vidutinės morkos
2 saliero stiebai
1 didelis svogūnas
1 skiltelė česnako
1 šakelė rozmarino
2 lauro lapeliai
3 gvazdikėliai
4 juodųjų pipirų žirniukai
1 cinamono lazdelė
alyvuogių aliejaus ir sviesto kepimui
druskos

Pirmiausia reikia užmarinuoti mėsą.
Daržoves nuskusti ir supjaustyti stambiais 2-3 cm kubeliais, sudėti į puodą mėsą (visą gabalą), daržoves, prieskonius (išskyrus druską), užpilti vynu, kad apsemtų ir palikti šaldytuve marinuotis mažiausiai 8-12 val. iki gaminimo.

Kai mėsa jau paruošta gaminimui, ją nusausinti ir apkepti keptuvėje ant aliejaus ir sviesto, kad lengvai apskrustų iš visų pusių. Tada įdėti mėsą į puodą troškinimui, sudėti daržoves iš marinato ir ant lengvos ugnies leisti pasitroškinti, tada pasūdyti ir užpilti marinato vynu, kad apsemtų mėsą iki pusės, užvirinti ir leisti troškintis uždengus puodą dangčiu ant silpnos ugnies apie 2 val. Jei vynas išgaruoja, papildyti, taip pat mėsą retkarčiais apversti puode.

Baigus troškintis, išimti mėsą iš puodo ir uždengti, kad neatvėstų. Iš troškinio vyno išimti prieskonius. Vyne likusias daržoves sutrinti blenderiu, kad gautųsi tirštas padažas.

Mėsą supjaustyti riekelėmis ir užpilti padažu.

Galima patiekti su bulvių koše arba valgyti su kitu garnyru, pavyzdžiui orkaitėje keptu moliūgu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą