2017 m. gruodžio 1 d., penktadienis

Bagna Cauda

½ puodelio extra virgin alyvuogių aliejaus
4-5 skiltelės česnako
12 sūdytų ančiuvių
½ puodelio sviesto (galima ir mažiau)

Supilti aliejų į keptuvę, sudėti smulkiai susmulkintus česnakus ir ančiuvius, kaitinti ant silpnos ugnies tol, kol pasidarys vientisa masė, labai neužkaitinti. Sviestą supjaustyti kubeliais ir sudėti į keptuvę, maišyti kol ištirps. Vėliau supilti padažą į fondiu indą ir palikti kaitinti virš ugnies, svarbu, ka neatvėstų.

Tinka valgyti su šviežiomis daržovėmis: pankoliu, kalafiorais, saldžiąja paprika, cukinija ir pan.

Daržoves supjaustyti taip, kad būtų patogu imti ranka ir mirkyti padaže.
Tinka mirkyti ir baltą duoną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą