2018 m. sausio 12 d., penktadienis

Sūdytos karamelės creme brulee


Produktai


500ml plakamos grietiėlės (35%)
1 vanilės lazdelę (galima keisti vanilės ekstraktu arba vaniliniu cukrumi)
130 g cukraus pudros
5 kiaušinio tryniai
2 kiaušiniai
Truputį druskos
Rudo cukraus viršutinei plutelei

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 115 C.

Pakaitinkite grietinėlę su vanilės lazdele/ ekstraktu/ cukrumi. Užkaitinkite iki virimo ir išjunkite ugnį. Leiskite truputį ataušti.

Cukraus pudrą supilkite ant keptuvės ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Pastumkite neištirpusią pudrą į jau ištirpusias vietas, bet smarkiai nemaišykite. Laukite, kol viskas ištirps į vientisą karamelės masę.

Gražiai parudavusią karamelę iš lėto pilkite į dar šiltą grietinėlę, visą laiką maišydami. (Čia turėtų gražiai susimaišyti pagal receptą, bet mums kiekvieną kartą karamelė sušokdavo į gabalą, todėl mes dar pakaitinom grietinėlę ant mažos ugnies ir maišėm, kol tas gabalas ištirpo).

Įmuškite į dubenį kiaušinius ir kiaušinių trynius, išplakite. Lėta srove pilkite karamelinį mišinį į kiaušinius, juos visą laiką maišydami.

Įberkite truputį druskos, ragaudami, kad būtų švelnus prieskonis.

Į gilią skardą sudėkite karščiui atsparius indelius, kiekvieną jų pripildykite (apie ¾) paruošto skysčio. Į skardą įpilkite karšto vandens, kad apsemtų indelius maždaug iki pusės.

Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 40-60 min. Turi atrodyti standus paviršius, bet per vidurį dar šiek tiek drebutiškas 😊

Išėmus iškeptus indelius atvėsinkite juos. Prieš pat valgant pabarstykite paviršių rudu cukrumi ir degikliu jį išlydykite, kad susidarytų plutelė. Mmmmm skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą