Produktai
500ml plakamos
grietiėlės (35%)
1 vanilės lazdelę
(galima keisti vanilės ekstraktu arba vaniliniu cukrumi)
130 g cukraus
pudros
5 kiaušinio
tryniai
2 kiaušiniai
Truputį druskos
Rudo cukraus
viršutinei plutelei
Kaip gaminti
Įkaitinkite
orkaitę iki 115 C.
Pakaitinkite
grietinėlę su vanilės lazdele/ ekstraktu/ cukrumi. Užkaitinkite iki virimo ir
išjunkite ugnį. Leiskite truputį ataušti.
Cukraus pudrą
supilkite ant keptuvės ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Pastumkite neištirpusią
pudrą į jau ištirpusias vietas, bet smarkiai nemaišykite. Laukite, kol viskas
ištirps į vientisą karamelės masę.
Gražiai
parudavusią karamelę iš lėto pilkite į dar šiltą grietinėlę, visą laiką
maišydami. (Čia turėtų gražiai susimaišyti pagal receptą, bet mums kiekvieną
kartą karamelė sušokdavo į gabalą, todėl mes dar pakaitinom grietinėlę ant
mažos ugnies ir maišėm, kol tas gabalas ištirpo).
Įmuškite į dubenį
kiaušinius ir kiaušinių trynius, išplakite. Lėta srove pilkite karamelinį
mišinį į kiaušinius, juos visą laiką maišydami.
Įberkite truputį
druskos, ragaudami, kad būtų švelnus prieskonis.
Į gilią skardą
sudėkite karščiui atsparius indelius, kiekvieną jų pripildykite (apie ¾)
paruošto skysčio. Į skardą įpilkite
karšto vandens, kad apsemtų indelius maždaug iki pusės.
Dėkite skardą į
orkaitę ir kepkite 40-60 min. Turi atrodyti standus paviršius, bet per
vidurį dar šiek tiek drebutiškas 😊
Išėmus iškeptus
indelius atvėsinkite juos. Prieš pat valgant pabarstykite paviršių rudu cukrumi
ir degikliu jį išlydykite, kad susidarytų plutelė. Mmmmm skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą