2017 m. gruodžio 1 d., penktadienis


BIGNOLE

Tešla:
250 ml vandens
50 g sviesto
30 g cukraus
žiupsnelis druskos
150 g miltų
3 kiaušiniai
lašelis limoncello likerio

Į puodą supilti vandenį, sudėti sviestą, cukrų ir užvirti, verdant dėti miltus ir nuolat maišyti, kol susidarys kamuolio formos tešla. Nuimti nuo ugnies, atvėsinti ir nuolat maišant mikseriu įdėti po vieną kiaušinį bei įpilti likerį. Kitame puode įkaintinti aliejų ir kai įkais, dėti po šaukštą. Virti iš pradžių ant karštos ugnies, paskui ant mažesnės apie 5-7 minutes, kol gražiai apskrus.
Išvirus dėti ant popieriaus, kad susigertų aliejus.
Su švirkštu įspausti kremą, apibarstyti cukraus pudra.

Kremas (crema pasiticciera)

4 tryniai
100 g cukraus
30 g miltų
½ l pieno
vanilės ankštis arba citrinos žievelės

Puode išmaišyti trynius su cukrumi (mediniu šaukštu), nuolant maišant pamažu sudėti miltus, ir supilti verdantį pieną (prieš tai pieną pakaitinti su vanile ar citrinos žievele). Gerai išmaišius, uždėti virti 3-4 min. Atvėsinti nuolat pamaišant.
Šokoladinis kremas gausis įmaišius 2 šaukštus kakavos.

Gamybos procesas: https://www.youtube.com/watch?v=kHNarLFpO7U




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą