Produktai
2 nedideli pomidorai (supjaustyti kubeliais)
Druska, pipirai
1 mažas raudonas
svogūnas, susmulkintas
Balto vyno acto
(pamirkyti svogūnui)
150 g rūkytos
šoninės, supjaustytos kubeliais
½ puodelio maltų džiuvėsėlių
1 didelė arba
keletas mažųjų aisbergo salotų (supjaustytų stambiais gabalais, taip kad daug
sluoksnių lapų laikosi kartu)
Truputį smulkintų
svogūnų laiškų, papuošimui
Padažas
60g švelnaus mėlyno sūrio
120ml majonezo
120ml grietinės
120ml pasukų
1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
Pipirų, druskos
Kaip gaminti
Dubenėlyje
sutraiškykite (pvz. šakute) sūrį. Išmaišykite su majonezu, grietine, pasukomis
ir citrinų sultimis, pridėkite pipirų. Druskos pagal skonį. Gausite padažą su
sūrio gumuliukais.
Supjaustytus
pomidorus pabarstykite druska ir truputį palaikykite tinklelyje, kad nubėgtų
skystis. Supjaustytą svogūną užpilkite actu ir taip pat šiek tiek palaikykite,
kad nuimtų svogūnų aštrumą.
Pakepinkite
supjaustytą šoninę sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, apie 5 min.,
kad taptų traški. Išėmus iš keptuvės
sudėkite ant virtuviniu popieriumi išklotos lėkštės. Į keptuvėje likusius
riebalus sudėkite džiūvėsėlius ir maišydami paskrudinkite apie 3-4 min.,
kol bus traškūs ir rusvi. Sudėkite
taip pat į popierium išklotą lėkštę, kad nudžiūtų riebalai. Pabarstykite druska
ir pipirais.
Į kiekvieną
lėkštę dėkite salotos gabalą ir jį aplaistykite padažu. Ant viršaus dėkite
svogūnus, pomidorus, šoninę, džiūvėsėlius, o pabaigoje svogūnų laiškus. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą