2018 m. sausio 12 d., penktadienis

Aisbergo salotos su mėlynu sūriu


Produktai


2 nedideli pomidorai (supjaustyti kubeliais)

Druska, pipirai

1 mažas raudonas svogūnas, susmulkintas

Balto vyno acto (pamirkyti svogūnui)

150 g rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais

½ puodelio maltų džiuvėsėlių

1 didelė arba keletas mažųjų aisbergo salotų (supjaustytų stambiais gabalais, taip kad daug sluoksnių lapų laikosi kartu)

Truputį smulkintų svogūnų laiškų, papuošimui


Padažas


60g švelnaus mėlyno sūrio
120ml majonezo
120ml grietinės
120ml pasukų
1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
Pipirų, druskos

 

Kaip gaminti


Dubenėlyje sutraiškykite (pvz. šakute) sūrį. Išmaišykite su majonezu, grietine, pasukomis ir citrinų sultimis, pridėkite pipirų. Druskos pagal skonį. Gausite padažą su sūrio gumuliukais.

Supjaustytus pomidorus pabarstykite druska ir truputį palaikykite tinklelyje, kad nubėgtų skystis. Supjaustytą svogūną užpilkite actu ir taip pat šiek tiek palaikykite, kad nuimtų svogūnų aštrumą.

Pakepinkite supjaustytą šoninę sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, apie 5 min., kad taptų traški. Išėmus iš keptuvės sudėkite ant virtuviniu popieriumi išklotos lėkštės. Į keptuvėje likusius riebalus sudėkite džiūvėsėlius ir maišydami paskrudinkite apie 3-4 min., kol bus traškūs ir rusvi. Sudėkite taip pat į popierium išklotą lėkštę, kad nudžiūtų riebalai. Pabarstykite druska ir pipirais.

Į kiekvieną lėkštę dėkite salotos gabalą ir jį aplaistykite padažu. Ant viršaus dėkite svogūnus, pomidorus, šoninę, džiūvėsėlius, o pabaigoje svogūnų laiškus. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą