2018 m. sausio 12 d., penktadienis

Marsala vyne glazūruotos daržovės


Produktai                                                       


Morkos, svogūnai, pastarnokai, briuselio kopūstai. Gali būti ir kitokios šakninės ar kopūstinės daržovės, pvz. saldžiosios bulvės, salierų šaknys, kas tik sugalvojat.

1 šaukštas sviesto

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Džiovinto arba žalio raudonėlio

Druskos, pipirų

1/8 šaukštelio malto muskato

½ puodelio sauso Marsala vyno

Kaip gaminti


Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.
Užvirinkite puode 2 l vandens. Sudėkite daržoves ir apvirkite 4 min. Nusunkite daržoves ir sudėkite į kepimo indą/ skardą, pateptą aliejumi. Sudėkite sviestą, aliejų, prieskonius, pakaitinkite vis pamaišydami, kol sviestas ištirps. Supilkite vyną ant daržovių, dar kartą viską išmaišykite. Uždenkite skardą folija ir kepkite orkaitėje apie 30 min. Tuomet nuimkite foliją, pamaišykite, ir dar 15 min. kepkite neuždengtas, kartais pamaišant. Viskas, galima valgyti su Trumpo šonkauliukais 😊

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą