Produktai
1/4 puodelio miltų
Druskos ir pipirų
16 gabalėlių storų jautienos šonkaulių (angliškai short
ribs, t.y. tokie trumpi kauliukai su didesniu gabalėliu mėsos prie kiekvieno,
šiaip jau turėtų būti iš jaučio papilvės dallies)
1 šaukšto aliejaus
4 morkos, supjaustytos stambiais gabalais
2 svogūnai, padalinti į ketvirčius
1 butelis (750 ml) sauso raudono vyno, pvz. Merlot
500 ml vištienos
sultinio
4 šakelės šviežio čiobrelio
800 g konservuotų
luptų cielų pomidorų
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių. Į dubenį supilkite
miltus, truputį druskos ir pipirų. Apvoliokite šiame mišinyje kiekvieną
šonkauliuką.
Troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepinkite kiekvieną
šonkauliuką, kol iš visų pusių paruduos. Išimkite į lėkštę.
Į troškintuvą su likusiu po mėsos kepimo aliejumi dėkite morkas ir svogūnus,
apkepiname apie 3-5 min. Tuomet supilkite vyną, sultinį, susmulkintą čiobrelį
ir pomidorus (juos truputį sutraiškykite). Sudėkite atgal šonkauliukus. Pakaitinkite,
kol skystis užverda ir leiskite truputį paburbuliuoti, kad nugaruotų alkoholis.
Tada uždenkite troškintuvą, dėkite į orkaitę 1 val. Po to sumažinkite temperatūrą iki 170 C laipsnių ir troškinkite dar apie 1 valandą.
Išimkite
šonkauliukus į lėkštę, palaistykite šiek tiek skysčiu iš puodo, uždenkite
folija, kad neatauštų. Likusį puode skystį nukoškite (išmeskite tirščius),
grąžinkite į puodą, užvirinkite ir pavirkite, kol padažas sutirštės. Pridėkite
druskos ir pipirų ir patiekite su šonkauliukais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą