2018 m. sausio 12 d., penktadienis

Troškinti šonkauliukai

Produktai

1/4 puodelio miltų

Druskos ir pipirų


16 gabalėlių storų jautienos šonkaulių (angliškai short ribs, t.y. tokie trumpi kauliukai su didesniu gabalėliu mėsos prie kiekvieno, šiaip jau turėtų būti iš jaučio papilvės dallies)

1 šaukšto aliejaus

4 morkos, supjaustytos stambiais gabalais

2 svogūnai, padalinti į ketvirčius

1 butelis (750 ml) sauso raudono vyno, pvz. Merlot

500 ml vištienos sultinio

4 šakelės šviežio čiobrelio

800 g konservuotų luptų cielų pomidorų

Kaip gaminti


Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių. Į dubenį supilkite miltus, truputį druskos ir pipirų. Apvoliokite šiame mišinyje kiekvieną šonkauliuką.

Troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepinkite kiekvieną šonkauliuką, kol iš visų pusių paruduos. Išimkite į lėkštę.

Į troškintuvą su likusiu po mėsos kepimo aliejumi dėkite morkas ir svogūnus, apkepiname apie 3-5 min. Tuomet supilkite vyną, sultinį, susmulkintą čiobrelį ir pomidorus (juos truputį sutraiškykite). Sudėkite atgal šonkauliukus. Pakaitinkite, kol skystis užverda ir leiskite truputį paburbuliuoti, kad nugaruotų alkoholis. Tada uždenkite troškintuvą, dėkite į orkaitę 1 val. Po to sumažinkite temperatūrą iki 170 C laipsnių ir troškinkite dar apie 1 valandą.

Išimkite šonkauliukus į lėkštę, palaistykite šiek tiek skysčiu iš puodo, uždenkite folija, kad neatauštų. Likusį puode skystį nukoškite (išmeskite tirščius), grąžinkite į puodą, užvirinkite ir pavirkite, kol padažas sutirštės. Pridėkite druskos ir pipirų ir patiekite su šonkauliukais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą