Königsberger Klopse (Karaliaučiaus kukuliai)
4 asm.
Kukuliams:
250
g veršienos arba jautienos faršo
250
g kiaulienos faršo
1
svogūnas
2
kiaušiniai
2
v/š maltų džiuvesėlių arba išmirkytos baltos duonos
druskos, pipirų, petražolių
Sultiniui:
1
l skaidraus mėsos sultinio
1 didelis svogūnas
1 lauro lapas
3 kvapnieji pipirai
Padažui:
3 v/š sviesto
2 v/š miltų
cukraus, citrinos sulčių
375 ml sultinio, kuriame virė kukuliai
125 ml grietinėlės
1 stiklinė kaparėlių
1 trynys
muskato riešuto
Svogūną smulkiai supjaustyti ir sumaišyti kartu su mėsos
faršu, kiaušinais, džiuvesėliais ir susmulkintomis petražolėmis, druska
ir pipirais pagal skonį. Iš vientisos masės padaryti nedidelius kukulius.
Į sultinį įdėti visą svogūną, prieskonius, užvirus sudėti
kukulius. Virti apie 20 min. Vėliau kukulius išimti ir šiltai padėti. Sultinį perkošti.
Sviestą
ištirpinti, įdėti miltus ir pakaitinti, nuolat maišant supilti sultinį, kuriame virė kukuliai. Sudėti
kaparėlius ir įpilti grietinėlę. Padažo neužvirti. Supilti citrinos sultis,
įdėti cukraus, druskos ir pipirų saldžiarūgščiui skoniui išgauti. Galiausiai
įmaišyti kiaušinio trynį, įtarkuoti muskato. Kukulius sudėti į padažą ir šiek tiek pašildyti. Lėkštėje papuošti smulkintomis
petražolėmis.
Kukulius tinka valgyti su virtomis bulvėmis arba šiltomis daržovėmis. Tinka ir marinuotos
daržovės, pavyzdžiui burokėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą