3 didelių kiaušinių baltymai
90g cukrus
90g cukraus pudros
50g skrudintų lazdynų riešutų (susmulkinti)
15g miltų
Iš šio kiekio išeina trys 16cm-20cm skersmens morengo lakštai. Jei norite 25cm-28cm tai iš to kiekio išeis
vienas morenginis lakštas.
Kremui:
2 kiaušinių trynių
70g cukraus pudros
200g sviesto
60ml pieno
25g juodojo šokolado
Pirmiausia atskiriame baltymus nuo trynių. Į labai švariai išplautą ir
gerai nusausintą indą supilkite kiaušinių baltymus (kambario temperatūros) ir
plakite juos tol, kol baltymai virs akytomis putomis. Tada po šaukštą dėkite
cukrų, nesustodami plakti. Plakimo pabaigoje, kai jau bus įplaktas visas
cukrus, dar paplakite apie 3 minutes, kad baltymų masė būtų balta, žvilganti ir
kieta. Miltus,cukraus pudrą ir skrudintus riešutus sumaišome su išplaktais
baltymais. Ant kepimo popieriaus formuokite morengo lakštus. Kepkite iki 150 C
laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2val. 30 minučių. Iškepę lakštai turi gautis
lengvi, baltos arba labai šviesiai rusvos spalvos bei lengvai nusiimti nuo
kepimo popieriaus. Jų apačia turi būti kieta. Išėmę iš orkaitės morengus
palikite atvėsti ant grotelių. Kad torto šonai būtų lygūs, atvėsusių morengų
kraštus šiek tiek apipjauname. Ant jų viršaus uždėjus kepimo formą arba lėkštę
ir aštriu peiliu nupjauname išsikišusius kraštus.
Kremui kiaušinio trynius suplakite su cukraus pudra. Įkaitinkite pieną
ir plona srovele nuolat plakdami pilkite jį į kiaušinių ir cukraus masę. Tada
masę supilkite į prikaistuvį ir kaitinkite, nuolat maišydami ant nedidelės
ugnies kol masė sutirštės. Kai truputi atvės sudėti šokoladą ir išmaišyti iki
vientisos masės. Palikite atvėsti. Kambario temperatūros sviestą išplakti iki
purumo. Supilkite atvėsusią pieno, kiaušinio ir šokolado masę ir išmaišykite.
Receptas iš laidos „Beatos virtuvė“ https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013715187/beatos-virtuve-66-laida Kaip jį gaminti, parodė profesionalus šefas Jaroslavas Orševskis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą