2020 m. sausio 9 d., ketvirtadienis


Salierų ir kriaušių sriuba

(4-6 porcijos)

500gr. salierų šaknis
2 vidut. dydžio (saldžios) kriaušės
1 didelis svogūnas
1 didelė bulvė
2 skiltėlės česnako
1 šaukštas kokoso aliejaus/ghee/sviesto
0.75 l. daržovių sultinio
Druska, pipirai, kalendros sėklos – pagal skonį.
Patiekiant reikės – 1 šauktštas migdolų arba graikiškų riešutų ir čiobrelių užbarstymui.

Įkaitinti didelį sriubos puodą ir sudėti stambiai supjaustytus: salierų šaknį (nedidelę dalį), svogūnus, česnaką. Pradžioje, kelias min., pakepti, o poto uždengus dangčių 5min. patroškinti su trupučiu sultinio. Įdėti likusią salieros šaknį, kubeliais supjaustytą kriaušę, bulvę. Supilti sultinį ir užvirti. Užvirus sumažinti kaitrą ir virti kol salierų šaknis suminkštės (apie 20min).
Su mikseriu sutrinti iki vientisos masės, jei l.tiršta pridėti vandens. Pridėti sugrūstas kalendros sėklas, kokoso pieno (arba kitų riebalų).
Patiekiant užbarstyti kepintais ir susmulkintas riešutais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą