Salierų ir
kriaušių sriuba
(4-6 porcijos)
500gr. salierų šaknis
2 vidut. dydžio (saldžios) kriaušės
1 didelis svogūnas
1 didelė bulvė
2 skiltėlės
česnako
1 šaukštas
kokoso aliejaus/ghee/sviesto
0.75 l. daržovių
sultinio
Druska, pipirai, kalendros sėklos – pagal skonį.
Patiekiant reikės – 1 šauktštas migdolų arba graikiškų riešutų ir
čiobrelių užbarstymui.
Įkaitinti didelį
sriubos puodą ir sudėti stambiai supjaustytus: salierų šaknį (nedidelę dalį),
svogūnus, česnaką. Pradžioje, kelias min., pakepti, o poto uždengus dangčių 5min.
patroškinti su trupučiu sultinio. Įdėti likusią salieros šaknį, kubeliais supjaustytą
kriaušę, bulvę. Supilti sultinį ir užvirti. Užvirus sumažinti kaitrą ir virti
kol salierų šaknis suminkštės (apie 20min).
Su mikseriu
sutrinti iki vientisos masės, jei l.tiršta pridėti vandens.
Pridėti sugrūstas kalendros sėklas, kokoso pieno (arba kitų riebalų).
Patiekiant užbarstyti kepintais ir susmulkintas
riešutais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą