2020 m. spalio 13 d., antradienis

Šokolado, panakotos ir uogų tortas

Tai didžiulis pyragas, kurio pakaks mažiausiai 12 asm. 

Šokoladiniam pagrindui:

  • 125ml kefyro (½ stikl)
  • 125ml kavos (½ stikl) šviežiai užplikytos
  • 60ml aliejaus (¼ stikl)
  • 1šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinis (didelis)
  • 180g cukraus (geriausia rudojo)
  • 130g miltų
  • 40g kakavos miltelių
  • 1šaukštelis kepimo miltelių
  • ½šaukštelio sodos
  • žiupsnelis druskos

Panacotta sluoksniui:

  • 4 šaukšteliai želatinos (milteliais)
  • 125ml vandens (½ stiklinės)
  • 150ml pieno
  • 425ml grietinėlės (36% riebumo)
  • 425g graikiško jogurto 
  • 100g cukraus
  • 1šaukštelis vanilinio cukraus

Uogų ir želė sluoksniui:

  • 1,5kg tinka įvairios uogos (avietės ir šilauogės, trešnės)
  • 3pak želė (skonį parinkti pagal uogas) 
  • 1,2l vandens

Instrukcijos:

  1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.Paruoškite kepimui keturkampę formą (25×38 cm): dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Įlkaitinkite orkaitę iki 160C.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite kefyrą, kavą, aliejų, vanilę, kiaušinį ir cukrų (tik sumaišykit, jokiais būdais NEPLAKITE). Į dubenį suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Labai švelniai sumaišykite, neplakdami, tik kol susijungs ingredientai. Tešlą supilkite į kepimo formą (tešla bus skysta, ir jos sluoksnis bus labai plonas) ir kepkite apie 20-25 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Atvėsinkite.
  3. Pasiruoškite pannacotta masę: želatiną suberkite į mažą indelį ir supilkite pusę stiklinės vandens. Palikite pabrinkti apie 10 min. Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną, grietinėlę, jogurtą, suberkite cukrų ir sudėkite vanilę. Užkaiskite ant silpnos ugnies. Kaitinkite kol masė sušils ir cukrus visiškai ištirps. Padėkite masę atvėsti ir sutirštėti, tada supilkite ant šokoladinio pagrindo ir padėkite į šaldytuvą sukietėti. Jei panacotta masę ant pagrindo supilsite pernelyg skystą, ji susigers į šokolado pagrindą.
  4. Uogas nuplaukite, išimlkite kauliukus ir perpjaukite pusiau, jei darysite su trešnėmis. Želė miltelius ištirpinkite 1,2 litre šilto vandens, atvėsinkite. Uogas  sudėkite ant panacotta sluoksnio, užpilkite puse kiekio žele, padėkite į šaldytuvą sustingti. Tada supilkite likusią dalį želė ir palikite sustingti.

Tortas gamintas pagal receptą iš https://www.nidosreceptai.lt


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą