2021 m. lapkričio 30 d., antradienis

Apverstas obuolių - medaus pyragas

Ingredientai:


PYRAGUI
2 obuoliai, supjaustyti griežinėliais
2 puodeliai miltų
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos
1 puodelis skysto medaus
1/2 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
3/4 puodelio augalinio aliejaus

KARAMELEI
1/2 puodelio skysto medaus
1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
1 nedidelis šaukštas vandens

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C.

Apvalią pyrago formą ištepkite aliejumi ir išklokite jos dugną kepimo popieriumi. Išdėliokite obuolių skilteles ratu ant dugno vienu sluoksniu. Priklausomai nuo obuolių dydžio, gali tekti naudoti ne visus.

Norėdami pagaminti medaus karamelę, sudėkite visus ingredientus į nedidelį puodą ant vidutinės ugnies. Švelniai išmaišykite mentele, kad ištirptų cukrus. Kai medus pradeda burbuliuoti, mai6ykite, kad masė būtų tolygi. Tęskite virimą ir maišykite, kol įgaus tamsesnę gintaro spalvą, iš viso apie 5–6 minutes. Nedelsdami užpilkite ant obuolių skiltelių, tada atidėkite.

Į dubenį persijokite miltus, sumaišykite su kepimo soda, kepimo milteliais ir jūros druska. Atidėkite.

Atskirame dubenyje suplakite medų, rudąjį cukrų ir kiaušinius iki vientisos masės. Masė turi būti tiršta, kad nukristų lygiomis juostelėmis nuo plaktuvo.

Supilkite pusę miltų ir maišykite. Įmaišykite aliejų. Suberkite likusius miltus, maišydami tol, kol neliks gumuliukų.

Supilkite tešlą ant obuolių ir medaus karamelės. Kepkite, kol pyragas taps aukso rudos spalvos, paspaudus viršus lengvai atkyla, o kraštai pradeda trauktis nuo kepimo indo kraštų, maždaug 40–50 minučių.

Leiskite atvėsti kepimo inde 10–15 minučių. Apveskite peiliu aplink kraštus, tada apverskite ant lėkštės arba aušinimo padėklo. Nuimkite kepimo popierių ir palikite atvėsti. Laikykite uždengtą hermetiškame inde kambario temperatūroje iki trijų dienų arba šaldytuve iki penkių dienų.

Originalus receptas: https://www.kosher.com/recipe/upside-down-apple-honey-cake-7688

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą