Visa esmė slypi padaže!!!
Ingredientai:12 vištienos dalių, su kaulais, su oda, kojomis, šlaunimis, krūtinėlėmis
druskos, pipirų
1/2 puodelio skysto (arba išlydyto) medaus
1/4 stiklinės tamsiai rudojo cukraus
1/4 puodelio granatų sulčių
1/4 puodelio teriyaki padažo;
2 šaukštai krakmolo
1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
2 skiltelės šviežio česnako
1 šaukštas sviesto
šviežių granatų sėklų, papuošimui
Išklokite kepimo formą folija. Vištieną išdėliokite viename sluoksnyje, padruskinkite, papipirinkite. Atidėkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C.
Mažame puode ant vidutinės ugnies išsukite medų, rudąjį cukrų, granatų sultis, teriyaki padažą, krakmolą, pomidorų pastą, čiobrelius ir česnaką. Troškinkite ant vidutinės ugnies minutę ar dvi, kol sutirštės. Įdėkite sviestą. Šiek tiek sumažinkite šilumą. Virkite 1 minutę.
Kiekvieną vištienos gabalėlį gausiai aptepkite granatų mišiniu.
Kepkite neuždengę 45 minutes, kol vištiena nebebus rausva prie kaulo. Tamsi mėsa gali užtrukti šiek tiek ilgiau, jei taip, išimkite baltą mėsą į lėkštę ir kepkite tamsią, kol iškeps. Mes dėjome galėlius supjautę tokiais dydžiais, kad iškepė viskas vienu metu. Kepimo metu kas 15 minučių aptepkite vištieną padažu. Po 45 minučių įjunkite ventiliatorių ir kepkite vištieną, kol odelė paruduos ir taps traški; atidžiai stebėkite tai. Perkelkite į lėkštę ir vėl aptepkite padažu. Papuoškite šviežiomis granatų sėklomis.
1/2 puodelio skysto (arba išlydyto) medaus
1/4 stiklinės tamsiai rudojo cukraus
1/4 puodelio granatų sulčių
1/4 puodelio teriyaki padažo;
2 šaukštai krakmolo
1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
2 skiltelės šviežio česnako
1 šaukštas sviesto
šviežių granatų sėklų, papuošimui
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C.
Mažame puode ant vidutinės ugnies išsukite medų, rudąjį cukrų, granatų sultis, teriyaki padažą, krakmolą, pomidorų pastą, čiobrelius ir česnaką. Troškinkite ant vidutinės ugnies minutę ar dvi, kol sutirštės. Įdėkite sviestą. Šiek tiek sumažinkite šilumą. Virkite 1 minutę.
Kiekvieną vištienos gabalėlį gausiai aptepkite granatų mišiniu.
Kepkite neuždengę 45 minutes, kol vištiena nebebus rausva prie kaulo. Tamsi mėsa gali užtrukti šiek tiek ilgiau, jei taip, išimkite baltą mėsą į lėkštę ir kepkite tamsią, kol iškeps. Mes dėjome galėlius supjautę tokiais dydžiais, kad iškepė viskas vienu metu. Kepimo metu kas 15 minučių aptepkite vištieną padažu. Po 45 minučių įjunkite ventiliatorių ir kepkite vištieną, kol odelė paruduos ir taps traški; atidžiai stebėkite tai. Perkelkite į lėkštę ir vėl aptepkite padažu. Papuoškite šviežiomis granatų sėklomis.
Valgykite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą