2023 m. balandžio 21 d., penktadienis


Klasikiniai prancūziški tarto pyragėliai su braškėmis (Tarte Aux Fraises)

Tešlai (pâte sablée):
300 g sviesto
205 g cukraus pudros
80 g migdolų miltų
2 kiaušiniai
500 g miltų
1 žiupsnelis druskos

Kremui (crème pâtissière):
½ vanilės ankšties
300 ml riebaus pieno
70 g cukraus
3 kiaušinio tryniai
30 g kukurūzų krakmolo
30 g sviesto

Papuošimui:
500 g šviežių braškių

Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą ir 125 g cukraus pudros. Tada suberkite migdolų miltus kartu su likusia cukraus pudra. Įmuškite du kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir maišykite iki vientisos tešlos. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki monetos storio ir įdėkite į keksiukų formeles. Nupjaukite tešlos perteklių ir šakute subadykite pagrindą. Formeles su tešla užklokite kepimo popieriumi ir užpilkite ryžiais. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 20 minučių. Išimkite pupeles / ryžius ir popierių, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Tuo tarpu pasigaminkite crème pâtissière. Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies pašildykite pieną su vanile ir puse cukraus. Kitame dideliame dubenyje likusį cukrų išplakite su tryniais iki šviesios spalvos ir purumo. Supilkite kukurūzų krakmolą. Kai pienas tik užverda, pusę karšto pieno lėtai supilkite į kiaušinių mišinį, nuolat plakdami. Vėliau masę iš dubenio supilkite atgal į puodą su likusiu pienu ir leiskite užvirti ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės ir pradės burbuliuoti. Nuimkite puodą nuo ugnies ir supilkite masę į indą, įdėkite šaltą sviestą mažais gabalėliais ir išmaišykite. Uždenkite kremą maistine plėvele, kad liestųsi su kremu ir atidėkite, kad visiškai atvėstų.
Atvėsusį kremą įdėkite į pyragėlių formas.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuimkite stiebus ir supjaustykite. Apdėkite pyragėlį braškėmis žiedu. Braškes galite aptepti abrikosų uogiene (pašildykite abrikosų uogienę su šiek tiek vandens, kol ištirps, perkoškite per sietelį, kad būtų glotni ir aptepkite).

Paruoštus pyragėlius dėkite į šaldytuvą (mažiausiai 3 val.), kad suminkštėtų tešla ir tik tada ragaukite.

Skanaus!

Receptas iš https://leoncechenal.com/art-de-vivre/french-food/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą