2023 m. rugsėjo 15 d., penktadienis

Goldfingerio karis


 


Ingredientai

2 valgomieji šaukštai žemės riešutų aliejaus
½ sumalto saldaus (neaštraus) svogūno
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 ½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės šaknies
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 (14.5 ounce=411 g) skardinė kapotų (smulkintų) pomidorų
1 (14 ounce=397 g) skardinė kokosų pieno

1 arbatinis šaukštelis druskos
454 g (1 svaras) virtų ir išlukštentų krevečių
2 valgomieji šaukštai smulkintos šviežios kalendros

Gaminimas

1.    Įkaitinkite žemės riešutų aliejų ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje. Apkepinkite svogūnus, kol jie taps permatomi (apie 5 minutes). Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite apie 2 minutes atvėsti.

2.    Pridėkite česnaką, ciberžolę, imbierą, kuminą, papriką ir aitriąją papriką, apie 30 sekundžių pakaitinkite ant mažos ugnies, kad prieskoniai išsiskleistų. Įmaišykite pomidorus, kokoso pieną ir druską. Užvirinkite, pavirinkite apie 1 minutę, tada sumažinkite ugnį ir apie 10 minučių palikite lengvai burbuliuoti, retkarčiais pamaišykite.

3.    Įmaišykite krevetes ir kalendrą, dar palikite apie 1 minutę burbuliuoti, kol krevetės taps nepermatomos.

Patarimas

Naudokite indiško stiliaus raudonuosius pipirus, o ne meksikietiškus prieskonių mišinius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą