Sėklų pyragas
Ingredientai:
2 kiaušinių baltymai
5 kiaušinių tryniai
250 g sviesto (kambario temperatūros)
1/4 šaukštelio rožių vandens (arba 100 ml Fentimans
rožių limonado)
40 ml brendžio
1/4 citrinos žievelės
440 ml miltų
180 ml cukraus
3 šaukštai kmynų
60 ml apelsinų cukatų
Gaminimas
Mikseriu išplakite 2 kiaušinių baltymus ir 5 trynius. Įmaišykite sviestą, rožių vandenį (limonadą) ir brendį.
Įtarkuokite ¼ citrinos žievelės ir persijokite miltus bei granuliuotą cukrų.
Mikserį nustatykite vidutiniu greičiu ir plakite masę 5–10 minučių, kol ji taps puri ir balta.
Įmaišykite kmynų sėklas ir apelsinų cukatus.
Sviestu ištepkite vidutinio dydžio kepimo formą ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, ~200°C (nuo 45 minučių iki 1 val.).
Ar pyragas iškepęs patikrinkite su mediniu iešmeliu ar dantų krapštuku. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą