2023 m. spalio 27 d., penktadienis

Kopūstų ir dešrelių sriuba

Ingredientai 

2 šaukštai augalinio aliejaus
350 g stambių rūkytų dešrelių
2 griežinėliai šoninės
1 raudonasis svogūnas
1 morka
1 saliero stiebas
1 didelė bulvė, išvirta, nulupta
 ~3 puodeliai (750 ml) kopūsto
5 puodeliai (1250 ml) vištienos arba daržovių sultinio
1/3 puodelio (80 ml) riebios grietinėlės

 

Gaminimas 

Įkaitinkite vidutinį puodą su 2 šaukštais augalinio aliejaus. Supjaustykite dešreles griežinėliais, šoninę kubeliais ir paskrudinkite. Tuomet mėsą atidėkite į šalį, o riebalus palikite puode. Puodą laikykite ant vidutinės ugnies ir suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, morkas ir salierą. Kepkite 10-15 min., kol suminkštės. Grąžinkite mėsą į puodą, suberkite kubeliais pjaustytą bulvę ir pjaustytą kopūstą. Supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol kopūstas suminkštės. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami įpilkite tirštos riebios grietinėlės. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą