Rosie Shire mėsos pyragas
Ingredientai2. Kukurūzų miltų pluta (uždengti pyragui)
Gaminimas
1. Įdaras
Grybus nuvalykite ir supjaustykite ketvirčiais. Išspauskite dešreles į didelę gilią keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite susmulkintus svogūnus, česnakus, salierus ir morkas ir kepkite apie 5 minutes. Sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Suberkite miltus ir kepkite dar porą minučių maišydami. Įpilkite vyno ir pusę sultinio, išmaišykite. Supilkite likusį sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, suberkite žoleles, druską ir pipirus ir virkite 10 minučių.
Supilkite į gilų kepimo indą ir padėkite į šalį.
2. Kukurūzų miltų pluta
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų miltus ir druską. Įpjaustykite sviestą. Pilkite aliejų ir maišykite tešlą tol, kol tekstūra bus panaši į rupius miltus. Tuomet tešlą apšlakstykite vandeniu ir išminkykite rankomis. Tešlą palaikykite šaldytuve nuo 30 minučių iki 24 valandų (galima ir užšaldyti).
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki 1 cm storio tokio dydžio, kad uždengtų kepimo indą. Šia tešla uždenkite indą su įdaru taip, kad ji liestų įdarą.
Kepkite pyragą 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol pluta lengvai paruduos ir įdaras pradės burbuliuoti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą