2023 m. spalio 27 d., penktadienis

Rosie Shire mėsos pyragas  

Ingredientai

1. Įdaras
500 g pievagrybių 
500 g. šviežių (žalios mėsos) dešrelių 
1 geltonas svogūnas
3 skiltelės česnako
2 saliero stiebai
1 morka
2 šaukštai miltų
60 ml sauso baltojo vyno  
375 ml vištienos sultinio 
1 v.š. džiovintų čiobrelių 
1 a.š. šviežių šalavijų  
Druskos ir pipirų pagal skonį
 

2. Kukurūzų miltų pluta (uždengti pyragui)

440 ml kvietinių miltų 
180 ml geltonų kukurūzų miltų (polentos)
1 a.š. druskos  
250 g. šalto sviesto 
60 ml rapsų ar saulėgražų aliejaus
60-80 ml. šalto vandens 

Gaminimas

1. Įdaras

Grybus nuvalykite ir supjaustykite ketvirčiais. Išspauskite dešreles į didelę gilią keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite susmulkintus svogūnus, česnakus, salierus ir morkas ir kepkite apie 5 minutes. Sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Suberkite miltus ir kepkite dar porą minučių maišydami. Įpilkite vyno ir pusę sultinio, išmaišykite. Supilkite likusį sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, suberkite žoleles, druską ir pipirus ir virkite 10 minučių.  

Supilkite į gilų kepimo indą ir padėkite į šalį. 

 2. Kukurūzų miltų pluta

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų miltus ir druską. Įpjaustykite sviestą. Pilkite aliejų ir maišykite tešlą tol, kol tekstūra bus panaši į rupius miltus. Tuomet tešlą apšlakstykite vandeniu ir išminkykite rankomis. Tešlą palaikykite šaldytuve nuo 30 minučių iki 24 valandų (galima ir užšaldyti).

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki 1 cm storio tokio dydžio, kad uždengtų kepimo indą. Šia tešla uždenkite indą su įdaru taip, kad ji liestų įdarą. 

Kepkite pyragą 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol pluta lengvai paruduos ir įdaras pradės burbuliuoti. Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą