2023 m. gruodžio 9 d., šeštadienis

 Naujojo Orleano bulvių sriuba

Produktai:

1 šaukštą alyvuogių aliejaus

340 g rūkytų dešrelių (galima medžiotojų, orginaliuose receptuose andouille dešra)

1 mažas svogūnas

1 didelė morka

2 salierų stiebai

4 česnakų skiltelės (sutrintos)

1 kg mažų bulvyčių (nuskusti, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais)

750 ml vištienos sultinio

1,5 šaukštelio Cajun prieskonių mišinio

450 ml pieno

120 ml riebios grietinėlės

4 šaukštai miltų

Kaip gaminti:

Puode įkaitinti aliejų, apkepinti dešreles, salierus, svogūnus, morkas. Paskui įmaišyti česnakus ir pakept 30 s. Sudėti bulves, sultinį ir Cajun prieskonius. Užvirinti, uždengti ir virti ant lėtos ugnies kol bulvės beveik suminkštės (apie 15 min.).

Supilti pieną. Grietinėlę gerai išmaišyti su miltais, tuomet irgi supilti į sriubą. Viską dar pavirti ant lėtos ugnies, kol bulvės bus visai išvirusios ir sriuba truputį sutirštės.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą