2023 m. gruodžio 9 d., šeštadienis

 Chantilly (grietinėlės) tortas

Ingridientai:

Tešlai

800 ml miltų

1 šaukštelis druskos

1 šaukštas kepimo miltelių

¼ šaukštelio sodos

4 dideli kiaušiniai

250 ml pieno

60 ml aliejaus

125 ml grietinės

2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

250 ml sviesto (sutarkuoto)

500 ml cukraus

Kremui

125 ml sviesto (sutarkuoto)

230 g Philadelfia sūrio

230 g mascarpone sūrio

500 ml plakamos grietinėlės

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

½ šaukštelio migdolų ekstrakto

500 ml cukraus pudros

Uogų

Gali būti įvairios – mes darėm su šilauogėm, braškėm, avietėm

 

Kaip gaminti

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių

Miltus persijoti, sumaišyti su druska, kepimo milteliais ir soda.

Atskirame inde sumaišyti kiaušinius, pieną, aliejų, grietinę ir vanilės ekstraktą.

Trečiame inde suplakti mikseriu sviestą su cukrumi, kol bus tokia trupiniuota masė.

Po truputį į svieto indą supilti miltų mišinį ir kiaušinių mišinį, kaitaliojant dalimis dedant iš vieno ir iš kito indo.

Supilti tešlą į kepimo indą, pateptą riebalais, o dugną iškoltą kepimo popieriumi. Naudojau 25 cm skersmens apvalią kepimo formą, tada išeina pats tas storis, kurį pjausime į tris dalis.

Kepti orkaitėje, kol įsmeigus peilį prie jo nebelimpa tešla.

Išimtą pyragą truputį ataušinti, paskui apvynioti maistine plėvele ir įdėti į šaldiklį. Bent porai valandų arba per naktį.

Kremas gaminamas mikseriu suplakant sviestą, mascarpone ir Philadelfia į vientisą masę.

Pridedam vanilės ir migdolų ekstraktų bei cukraus pudrą.

Atskirame inde išplakame grietinėlę.

Atsargiai įmaišome grietinėlę į sūrių mišinį.

 

Pyragą perpjauname horizontaliai į tris dalis, patį viršų nupjauname ir nendaudojam (duodam vaikams suvalgyt kartu su kremo likučiais ir uogų likučiais 😊)

Pertepam sluoksnius kremu, į jį pridedam ištisą sluoksnį uogų, negailim, nes jos duoda gaivumą, atsveria saldų kremą.

Galima aptepti viršų arba ir visus šonus. Viršų papuošiam uogom. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą