2024 m. kovo 8 d., penktadienis

Berkoukes sriuba

(4 asmenims)

4 vištienos blauzdelės
250 gr maltos jautienos
1 svogūnas
kelios česnako skiltelės
1 didesnė arba 2 mažesnės morkos
1 cukinija
100 gr išmirkytų avinžirnių
1 trintų pomidorų (polpa) indelis
1 šviežias pomidoras
1 šaukštas pomidorų pastos (koncentrato) 
Alyvuogių aliejaus
Prieskonių mišinys ras-el-hanout (https://burtai.eu/produktas/ras-el-hanout-prieskoniu-misinys/) 
Druska, pipirai pagal skonį
Perlinis kuskusas
Kalendra

Dieną prieš tai pamirkykite avinžirnius vandenyje. Gamindami pagal Orano berkoukes receptą, nusausinkite juos.

Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Česnaką nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Dideliame troškinimo inde įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite svogūną, česnaką, vištienos kulšeles ir maltą jautieną. Taip pat suberkite prieskonius. Pakepkite 5 minutes, tada supilkite trintus pomidorus (polpą), pomidorų pastą ir vandens. Užvirkite ir suberkite avinžirnius, virkite apie 30 minučių nuo užvirimo.

Nulupkite morkas ir supjaustykite kubeliais, taip pat supjaustykite ir cukiniją ir įdėkite į troškintuvą, taip pat įdėkite supjaustytą šviežią pomidorą. Patroškinkite dar apie 20 minučių.

Sudėkite kuskusą ir virkite neuždengtą tol, kol kuskusas suminkštėja. Reguliariai pamaišykite, kad išvirtų tolygiai.

Įpilus į lėkštę, papuoškite smulkinta kalendra.

Receptas:
https://www.cuisineaz.com/recettes/berkoukes-oranais-87691.aspx




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą