2024 m. kovo 8 d., penktadienis

Karantika 

(matavimui naudokite tą patį indą)

1 dubuo avinžirnių miltų

4 dubenys vandens arba 3 dubenys vandens ir 1 pieno

1/2 stiklinės kepimui skirto aliejaus (tyras alyvuogių netinka) 

Druskos, maltų juodų pipirų ir malto kumino pagal skonį (druskos gausiau nei įprastai, nes druska atskleidžia avinžinių skonį) 

1 arba 2 kiaušiniai

"Harissa" padažas

Bagetė

Paruošimas:

gerai sumaišykite avinžirnių miltus, kiaušinį ir prieskonius su vandeniu ir palikite 30 min. pabrinkti kambario temperatūroje. Tešla gaunasi skystenė nei blynams. Maišyti galite mikseriu arba plakimo šluotele. Supilkite į gerai aliejumi išteptą skardą (aukštesniais kraštais) ir kepkite 200-230° įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Viršus turi būti mažiau iškepęs nei apačia. Pabaigoje įjunkite grilio funkciją orkaitėje, kad apkepo viršus šiek tiek apdegtų. 
Patiekite lėkštėje arba įdėkite į bagetę kaip sumuštinį. Bagetės vidų aptepkite "harissa", o karentiką apibarstykite maltu kuminu. Valgykite karštą. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą