2024 m. kovo 5 d., antradienis


 

2000 metų senumo „pica“ iš Pompėjos

( https://www.youtube.com/watch?v=eEgSGkp8nMA )

Picos pagrindui
475 ml šilto vandens
500 gr miltų (speltos)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelis druskos
2 arb šaukšteliai medaus
7g mielių

Gaminame

Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje ir palaikykite apie 5 minutes. Su miltus su druska. Į miltus supilkite vandenį su mielėmis, medumi, alyvuogių aliejumi ir išminkykite. Po to palikite šiltoje vietoje iškilti maždaug vienai valandai arba kol tešlos kiekis padvigubėja. Formuojant picos padą nerekomenduojama naudotis kočėlu, kadangi spaudimas išleis visą orą ir tešla nebetaps puri ir korėta. Kepti iki maksimumo (250 ° C) įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 8-12 minučių.

 Moretum

100 gr. tepamo ožkos sūrio
1 šaukštas kedro riešutų
sauja mėtų
sauja petražolių
sauja kalendros
0,5 galv. česnako
šlakelis alyvuogių aliejaus

Gaminame

Į maisto smulkintuvą dedame česnaką sutriname. Tada dedame kedro riešutus, petražoles,mėtas, kalendrą ir sutriname.  Po to dedame ožkos sūrį, alyvuogių aliejų ir viską sutriname iki vientisos masės.

Picos pagardai

Graikiniai riešutai
Granatas
Datulės
Ožkos sūris
Kadagio uogos

Ant iškepto picos pagrindo tepame moretum ir dedame picos pagardus: datulės, granatą riešutus ir ožkos sūrį. Jei galima dėti kadagio uogas.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą