2024 m. kovo 5 d., antradienis


 

Senovės romėnų kiauliena su obuoliais

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=6GFbpsojgZM&fbclid=IwAR1b_nzFWEj-SSAy0SGf-EuVXfZ8lgMqRyizxV4RrzBkwqc8nlU9ev0QkVU

 

Ingridientai

Troškiniui

450 gr kiaulienos mentės arba nugarinės, keptos arba virtos ir receptų kubekliais
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
340 gr svaro maltos kiaulienos ir jautienos (su druska ir pipirais paruoštas fašas, galima įmušti kiaušinį)
2 šaukštų garum (žuvies padažo)
2 arba 3 porai, viso labo ir gydomi ilgomis plonomis juostelėmis, atskirti į baltą ir žalią dalį
sauja kalendros
235 mltr. jautienos arba vištienos sultinio
2 dideli kieti obuoliai, recepti dideli kubeliai
 

Padažui:

1 arb. šaukštelis kumino
1 arb. šaukšteliai kalendros sėklų, iš dalies susmulkintų
2 arb. šaukšteliai kapotų šviežių mėtų lapelių
2 arb. šaukšteliai kapotos kalendros
1/4 puodelio baltojo acto
2 šaukštai medaus
2 dideli žiupsneliai asafetidos
1/ 4 puodelio defruitumo (vynuogių padažas)
1 arbatinis šaukštelis maltų pipirų
1/4 puodelio puodelio iš troškinio

Gaminimas

Į didelę keptuvę arba puodą įpilkite aliejaus ir pašildykite ant vidutinės kaitros. Sudėk paruoštus faršo kukuliukus ir patroškinkite. Suberkite baltas porų dalis ir uždenkite kelias minutes, kol daržovės apkeps. Įdedame apie 2 šaukštus garumo ir 235 mltr sultinio, iš pakaitinkite. Suberkite kiaulieną ir žaliąją porų dalį, iš naujo ir uždenkite, kad sušiltų. Kai kiauliena sušils, suberkite obuolius, iš naujo ir uždenkite. Virkite dar penkias minutes – arba kol obuoliai išvirs – ir nukelkite nuo ugnies.

Padažo gaminimas

Į puodelio suberiami visi prieskoniai: vieno arbatinio šaukštelio kumino, dviejų arbatinių šaukštelių kapoto kalendros, vieno arbatinio šaukštelio kalendros sėklų, dviejų šaukštelių kapotų ir vieno arbatinio šaukštelio pipirų, pusės arbatinio šaukštelio asfetidos. Užpilame su puodeliu baltojo vyno acto, dviem šaukštais medaus, vienu arbatiniu šaukšteliu garumo ir puodelio puodelio defrutum, 1/4 puodelio puodelio iš troškinamos mėsos ir viską iškepkite, kol švelniai užvirs. Galima tada du arbatinius šaukštelius krakmolo arba kukurūzų miltų sumaišyti su trupučiu vandens ir supilti į padažą ir palikite porą minučių, kol sutirštės.

Patiekiant ant troškinio užpilamas padažas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą